tiistai 21. elokuuta 2012

Having pizza like never before

 

En tiedä teistä, mutta minulle pitsa on viikonloppuruokaa. Lapsena se oli harvinaista perjantaiherkkua, ja itsetehdyn pitsan kaverina piti yleensä syödä samassa suhteessa kaaliraastetta.

Mitä sitten tulee pitsaan ja viikonloppuihin opiskeluaikana... Sanotaanko, että olisin todellakin voinut syödä vähän enemmän kaalia.

Mutta tämä pitsaohje on erilainen, monestakin syystä. En ollut ennen käyttänyt soijarouhetta pitsassa, mutta se ehdottomasti kannatti. Pohjassa oli puolet ruista, mikä oli myös hyvä ratkaisu. Tomaattikastike tuli tölkistä, mutta sai hautua kattilassa meheväksi. Valmistin pitsaa maanantaiaamuna ja söin sitä lenkiltä tultuani. Kaiken kaikkiaan siis aivan toisenlainen pitsakokemus – ja ehdottomasti yksi elämäni parhaista.

Mehevä kasvispitsa
2 keskikokoista pitsaa

Pohjataikina:
2 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1/2 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 rkl öljyä

1. Liota kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja sokeri.
2. Lisää öljy ja jauhot. Tarkkaile jauhon määrää, lisää kunnes taikina on pehmeää mutta kiinteää.
3. Anna kohota peitettynä noin puoli tuntia. Valmistele sillä aikaa täytteet.

2 dl soijarouhetta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
oreganoa, basilikaa, suolaa, pippuria, paprikaa

(ananasta, herkkusieniä, sipulirenkaita, juustoa)

4. Kuullota pilkottua sipulia ja valkosipulia öljyssä.
5. Lisää kuiva soijarouhe ja paista sitä pannulla hetki. Lisää vähitellen kiehuvaa vettä kunnes rouhe pehmenee.
6. Mausta haluamallasi tavalla.

1 tlk tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
(1 tl ketsuppia)
oreganoa, basilikaa, lipstikkaa, pippuria

7. Laita aineet kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
8. Vaivaa kohonnut pitsataikina ja kauli siitä kaksi pyöreää levyä. Levitä tomaattikastike ja täytteet. Raasta päälle juustoa.
9. Paista 275 asteessa noin 15 minuuttia.

Nauti kaaliraasteen kanssa tai ilman.

Keittiössä soi: Frank Sinatra

3 kommenttia:

  1. Tämä näyttää niiin herkulliselta.

    VastaaPoista
  2. Puolustan kaaliraasteperinnettä til I die ja arvelen TÄMÄNkertaisen pitsan erityisherkullisuuden piilleen musiikkisilauksessa. Kuka söi toisen?

    VastaaPoista
  3. Kaaliraaste: you made me smile. Soijapizza myös just freesi idea!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa!