sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Kurpitsan katoamistemppu


Rakastan mysteerejä.  Yksi lempikirjoistani on "Tuntematon totuus". Siihen on koottu satoja tapauksia ympäri maailmaa, jotka eivät ole koskaan ratkenneet tai joihin liittyy jotain epäselvää. Kirja on hyvin luotettava: sen on kustantanut Valitut palat. Valitut palat ei ikinä sortuisi turhaan dramatiikkaan.

Tiedän Kyllikki Saaresta, Bermudan kolmiosta tai Kennedyn murhasta enemmän kuin välillä uskallan myöntää. Uskaltaa siis sen takia, että tietoni saattaisivat hermostuttaa joitain tahoja. Myös nuorempaa veljeäni ärsyttää suunnattomasti haluni penkoa menneitä ja nähdä salaliittoja sielläkin, missä niitä ei ehkä ole. Yritän parhaillaan selvittää, kenelle hän työskentelee.

Rakastan myös taikatemppuja. Olen hyvin kiitollinen yleisö: olen pienimmästäkin tempusta aivan myyty. Jään tosin myös tivaamaan tempun paljastamista niin pitkäksi aikaa, että minulle yleensä kieltäydytään esittämästä mitään enää uudelleen. Se tietysti ruokkii epäilyksiäni entisestään. Onko sulla jotain salattavaa? Sä tiedät missä Graalin malja on, etkö tiedäkin?

Joten, hyvä yleisö, olen iloinen, kun minullakin on esittää teille tänään temppu: kesäkurpitsan katoamistemppu. Kurpitsa laitetaan kakkutaikinaan. Kun kakku otetaan uunista, kurpitsa on kadonnut. Ainoa mitä kurpitsasta jää jäljelle, on ihana kosteus ja hullu innostus siitä, että laitoit juuri kurkun näköistä vihannesta kakkuun.

Turha siis huolehtia, nämä ei browniet eivät maistu salaatilta. En tavallisesti pidä kesäkurpitsasta, mutta tässä se todella toimii. Kurpitsa ei maistu ollenkaan, mutta antaa brownieille mehevyytta ja pehmeyttä. Joidenkin asioiden juju on juuri se, mikä ei ole nähtävissä (tai maistettavissa).

Koitan pitää tämän mielessä myös seuraavalla kerralla tentatessani taikureita.

Kesäkurpitsa-suklaabrowniet
alkuperäinen resepti täältä

1 kesäkurpitsa
1,2 dl öljyä
1 dl hunajaa
1 muna
(1 dl kookoshiutaleita) 
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja ja 1,5 dl spelttijauhoja tai 4 dl vehnäjauhoja
1,2 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
150 g tummaa suklaata

1. Kuori kesäkurpitsa ja raasta se mahdollisimman hienoksi. Voit käyttää monitoimikonetta tai raastaa kurpitsan käsin.
2. Sekoita yhteen öljy, hunaja, vaniljasokeri, kananmuna ja halutessasi kookoshiutaleet. Lisää  kesäkurpitsaraaste.
3. Sekoita keskenään suola, jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
4. Lisää kuivat aineet muiden aineiden joukkoon. Lisää pilkottu suklaa ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä sekoita liikaa.
5. Voitele vuoka (20 x 20 cm) ja kaada taikina vuokaan. Paista brownieita 175 asteessa 25-35 minuuttia. Browniet saavat jäädä sisältä kosteiksi.


Keittiössä soi: Austra

5 kommenttia:

  1. oioi! mahdottoman hyvän näköinen taikatemppu! Mun jääkaappi tekee kans temppuja, herkut häviää sieltä huomaamatta ja silmän räpäyksessä! Tollaisille brownieseillekin kävisi täällä huonosti.

    VastaaPoista
  2. Just ihana blogi hei! Jostain syystä blogilistalta siirtyminen tänne ei onnistu. Näyttää kyllä, että olet päivittänyt mutta sitten tapahtuu jotain, ja suora kulku ei ole mahdollista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm! Voi vitsit! Koitan selvittää, miksi blogilista taas temppuaa. Kiitos kun mainitsit asiasta!

      Poista
  3. Oot tosi taitava kirjoittaja! Sun tekstejä on aina hauska lukea. Ja mäkin tykkään mysteereistä; pitää ottaa tuo Tuntematon totuus luettavaksi :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa!