sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Lisää vain kissa



Yksi lempiruokabloggaajistani, Joy the Bakerin Joy, on tehnyt napakan listan siitä, miten ruokablogata oikein. Lista on täydellinen pikaopas siihen, miten tätä hommaa kuulu tehdä. En meinannut pysyä Ikeasta hankitulla keittiötuolillani listaa lukiessani, koska kokovartalonauroin niin makeasti. Ja heti perään muuten tiedoksi, että itseään kunnioittava ruokabloggaaja ei hanki keittiökalusteitaan Ikeasta. Se on rustiikkinen puupöytä tai ei mitään.

Joyn mukaan paperisia pillejä ja lasisia säilykepurkkeja ei voi näyttää blogissaan liikaa. Koska kuka meistä EI juo vihersmoothietaan tai mint julepiaan majoneesipurkista? Kuka meistä ei ylipäätään juo mint julepeja? Koristelemme itsekasvatetuilla mintunlehdillä ja nautimme patiolla lippuviirien alla? Sitä minäkin. Kaikkihan me.

Jos siis teet mitä tahansa nestemäistä, kaada oliiviit lavuaariin ja laita esiteltävä ruokasi niiden purkkiin. Sympaattisen paperipillin voi tuikata oikeastaan minne vaan. Kyllä sen raakapuuronkin saa pillistä tulemaan, jos vain tarpeeksi tahtoo.

Pillillä ja purkilla pääsee jo pitkälle, mutta mikäli mahdollista, hanki kuvaa varten vielä joku pitelemään purkkia. Rusketus, sileä iho ja kauniit kynnet plussaa. Joyn mukaan vielä parempi tosin on, jos käsket suloisen lapsen pitelemään purkkia. Tai kaikista paras: hanki kissanpentu pitelemään purkkia. Olet huipulla.

Tällä kertaa jään optimaalista suorituksesta ainakin kissan verran. Pillit tulivat näppärästi tuliaisena New Yorkista, purkki lähikaupan kierrätyspisteestä, mutta kissaa en saanut purkinpitelijäksi mistään. Paras mihin pystyn, on kuva vanhempieni kissasta liinavaatekaapissa. Purkki ja kissa samassa blogissa, on kai sekin jotain?


Kas noin. Sitä paitsi, mikä kissassa hävitään, purkin sisällössä voitetaan. Kesän helpoin ja nopein ginger ale vaatii vain pientä pilkkomista, pari minuuttia hellan ääressä ja malttia antaa juoman jäähtyä. Sitten vain kamera räpsymään!

Tai juomasta nauttimaan. Ja myönnettäköön: toimii erittäin hyvin myös muovimukista, ilman pilliä.


Nopea ginger ale

200 g tuoretta inkivääriä
1 sitruuna
7,5 dl vettä
1 dl sokeria
1 rkl fariinisokeria

vissyä
limeä ja sitruunaa koristeeksi

1. Kuori ja pilko inkivääri pieneksi. Kuori sitruunasta kuori.
2. Laita inkivääri, sitruunankuoret ja 5 dl vettä kattilaan. Keitä seosta viisi minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja anna maustua 20 minuuttia. Poista inkiväärinpalat ja jäähdytä.
3. Laita sokerit ja 2,5 dl kiehuvaa vettä kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri on liennut veteen ja seos näyttää kirkkaalta. Jäähdytä.
4. Sekoita lasiin yksi osa inkivääri-sitruunalientä, yksi osa sokerilientä ja yksi osa kylmää vissyä. Purista joukkoon sitruunan tai limen mehua ja laita lasiin muutama limeviipale. Nauti kylmänä.

Keittiössä soi: The Cinematic Orchestra

6 kommenttia:

  1. No kyllä näillä ollaan jo ainakin Suomen huipulla, vaikka kissa onkin vielä komerossa!

    :)

    Täytyy mennä lukemaan JTB- juttu...

    VastaaPoista
  2. Kahta asiaa en ymmärrä: Kookosta ja kissoja :D Mutta niistä huolimatta blogisi on kyllä mainio! Ehkä teen joku kuuma kesäpäivä, jos sellaisia vielä tulee, tuota juomaa lasipurkkeihin ja tuut maistamaan sitä Pohjois-Helsinkiin. Se on kiva päiväsaikaankin auringossa eikä vain yöllä!

    VastaaPoista
  3. Mitäköhän sanottavaa Joylla olisi Ikeasta ostetuista lautasistani, ottimistani ja keittiötasostani, jotka vähän väliä vierailevat blogissakin? Ja' skrattade så-å hö'du :D

    VastaaPoista
  4. Hahahahahah! Mä alan nyt kouluttamaan noita rontteja lasipurkkien pitelijöiksi.

    VastaaPoista
  5. Tänään juuri olisin kaipaillut noita purkkeja kuvauksiin, mutta ne raaskinut kaataa oliiveja roskikseen ;-) Onneksi oli edes paperipillit… Mainio postaus teiltä molemmilta, parhaat naurut pitkään aikaan. Suostuisikohan mieheni alkaa hoitamaan kynsiään, kun tuo käsimallivalikoima on niin niukka? ;-)

    VastaaPoista
  6. Ahhh, nyt ollaan asian ytimessä - kiitos hyvästä postauksesta! Sulla on hyvä tyyli kirjoittaa, uppoaa meikäläiseen kun kuuma veitsi voihin tai paperipilli leivontablogipostaukseen ;) Lasipurkkia pitelevää kissaa odotellessa...

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa!