keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Oranssia ja vihreää

Elämässä on asioita, joissa täytyy onnistua just eikä melkein.

Sopivan puolison löytäminen - hmm, ei niin tarkkaa.
Oikealle uralle päätyminen - nää, aina voi vaihtaa.
Pääpotin voittaminen lotossa - ei oikein sekään, tulis sitä muutamasta miljoonastakin jo iloiseksi.

Mutta avokadon ostaminen. Siinä ei kompromissit kelpaa, vaan täytyy osua nappiin.

Eilen tulin kahdeksan aikoihin koulusta kotiin. Kauppakassi painoi olkaa ja kiireet mieltä. Päivä oli ollut pitkä, vaikka oli vasta toinen lukukaudessa. Tiskiallas oli täynnä ja jääkaappi melkein tyhjä. Jos ilta olisi jatkunut linjassa muun päivän kanssa, jääkaapissa yksinään kieriskellyt avokado olisi ollut joko mätä tai vielä raaka. En olisi edes yllättynyt, jos se olisi ollut molempia yhtä aikaa.

Mutta ei, se oli täydellinen. Se oli niin täydellisen pehmeä, että en usko, että nopeinkaan äkkilähtö olisi voinut irrottaa minua nopeammin arjesta. Sotkuinen rovaniemeläinen yksiö jäi äkkiä hyvin kauas.

Nyt olen kuitenkin jo palannut vihreän kermaisesta taivaastani, ja jotta en vaikuttaisi aivan tärähtäneeltä kirjoitettuani juuri viisi kappaletta hurmoksellista tekstiä avokadosta, kompensoin tilannetta kirjoittamalla saman verran porkkanasta. Tai ainakin pari lausetta. Tai oikeastaan vaan sen, että kokeilkaa porkkanahummusta. Koska jos lautasella on kirkasta oranssia ja vihreää, ei arkikaan voi näyttää kovin harmaalta.

(Varman päälle pelaavat ostavat vielä auringonkukan.)
  
Porkkana-pestohummus

2 dl kikherneitä
3 pientä porkkanaa
2-3 rkl öliiviöljyä
1 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl pestoa

Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Tarkista öljyn määrä. Lisää tarvittaessa hieman suolaa. Seesaminsiemenet voi korvata tahinilla. Hummus säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Avokadolevite

1 avokado
puolikkaan limen mehu
ripaus suolaa

Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha kulhoon. Sekoita limemehu ja suola keskenään ja yhdistä avokadon kanssa.

Keittiössä soi: LCMDF, aaltojen ääni ja lokkien laulu

4 kommenttia:

 1. mutta entäpä punajuurihummus? 10 litraa jopa?! Kaipaan sinua! Olet ihana! Mun pihalla kasvaa omenia puissa ja kesti kotvanen, ennen kuin tajusin, että se pihalta kuuluva alituinen TUMPS-ääni johtuu siitä, kun ne omenat tippuu maahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi S! Olisitko ehkä toivonut että ääni olisi ollut haikaran Helsinkiin pudottama vauva? Minä olisin!

   Poista
 2. Tässä ylistystä avokadolle lukiessa edessä odottaa onneksi avokado-rukola-juusto-"ruis"leipä. Lusikalla ja lautasella kun ei juuri muuta "kokata", mutta syöntikypsät avokadot oli 0,99€ kilo ja rukola 0,99€ paketti, niin siitä voin olla edes iloinen!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa!