perjantai 28. marraskuuta 2014

Makea, suolainen, kirjan kaltainen


On olemassa särisevä kotivideo, jolla viehättävään college-asuun pukeutunut 3-vuotias Terhi esittelee tekemäänsä kirjaa. Kirjassa on yksi aukeama, jonka toisella sivulla on lyijykynällä piirretty graafinen soikio ja toisella hieman abstraktimpi puuväriteos. Kannessa lukee isoin kirjaimin Tehi. E-kirjaimessa on kolmen sijasta noin kymmenen poikkiviivaa. Videota kuvaava henkilö sanoo kirjan olevan tosi hieno ja nauraa päälle. Kaikki maitohampaat paljastavaa hymyä hymyilevä Terhi ei tajua viestiä.

20 vuoden jälkeen yritin uudelleen. Blogissa ei ole pariin viikkoon tapahtunut mitään, koska olen jumittanut työpöytäni ääressä. Välillä kiristellyt rautahampaita ja käynyt college-asussa ostamassa lisää kahvimaitoa. Vuonna 1994 siihen meni pari tuntia, nyt vähän kauemmin, mutta lopputuloksena oli jälleen pieni kirja.

Tai no, miten sen nyt ottaa.

Wikipedian mukaan kirja on "nidos paperiarkkeja joissa on painettua tekstiä tai kuvia", joten virallinen määritelmä kyllä täyttyy.  Kuvia on, ja tekstiä on, ja muutama painovirheen paholainenkin, eli teknisesti ottaen kyseessä on standardit täyttävä kirja. Arastelen kuitenkin kutsua tätä 50-sivuista lapsostani samalla nimellä kuin kutsun niitä asioita, joita on rivissä Akateemisen hyllyillä.

No mikä tämä kirjan kaltainen valmiste sitten on? Se on pieni, potluckbyonemainen kokoelma hyviä reseptejä, eriparisia astioita ja hyväntuulista hepulointia. Yksien kansien välissä on tämän blogin parhaita paloja, lautasellisia ja lusikallisia viimeisen kahden vuoden ajalta. On sokeria, kardemummaa ja kondensoitua maitoa sekä kikherneitä, punaisia paprikoita ja täysjyväjauhoja. On sopivasti arkea ja riittävästi juhlaa. Benedict Cumberbatch mainitaan. Mitä muuta haluaisitte tietää?


Kirjan, tai no, tiedätte kyllä minkä, voi tilata laittamalla sähköpostia osoitteeseen potluckmail@gmail.com. Saat paluuviestinä maksuohjeet. Hinta on 16,00 € + toimituskulut Postin hinnaston mukaan.

KIRJA LOPPUUNMYYTY.  Ennakkotilauksia seuraavaan painokseen voi tehdä sähköpostitse 11.12. asti.

Kirja on myynnissä myös Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun joulumyyjäisissä, jonne olet enemmän kuin tervetullut. Myyjäiset järjestetään 28.–30.11. Mediakeskus Lumessa Helsingin Arabiassa. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

4 kommenttia:

  1. Vaikuttaapa kirja ihanalta! Ja plussaa siitä, että oot ilmeisesti itse tuon teettänyt ilman sen suurempia kustannusyhtiöitä, mahtava homma! Katsotaan jospa sen saisi itsekin jossain välissä hankittua!

    VastaaPoista
  2. Onnittelut kirjan johdosta! Aivan mahtavaa, pitää varmaan jossain vaiheessa tuo tilata itselle! :)

    VastaaPoista
  3. Mun sydän halkeaa ilosta. ONNEA! Upea kirja!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa!