perjantai 25. tammikuuta 2013

Pidot paranee kun lämpö vähenee


If you can't beat them, join them.

Siinä tämän talvisen perjantain mietelause. Mitä purevammat pakkaset, sitä uhmakkaampi asenne. Parikymmentä pakkasastetta ei tunnu vielä missään. Kun auto hyytyy niin pyörällä pääsee. Mielenosoituksellisesti jätän kolmannet sukkahousut laittamatta. Lisää jäätelöä, kiitos!

Lähden tästä ystävieni järjestämiin Arktisiin juhliin. Aion juoda tämän jäätelökakun kyytipoikana paljon drinkkejä – jäillä.

Hyvää viikonloppua kaikille leveyspiireille!



Snickers-jäätelökakku
alkuperäinen resepti täältä

1 l vaniljajäätelöä
1 tlk kondensoitua maitoa 
130 g tummaa suklaata
1 dl maapähkinävoita
2,5 dl suolapähkinöitä 

1. Valmista kondensoidusta maidosta kinuski: Poista säilyketölkistä etiketti. Laita kattilaan vettä ja tölkki kattilaan. Anna veden kiehua noin puolitoista tuntia tai ohjeen mukaan.
2. Nosta tölkki vedestä ja anna jäähtyä.
3. Nosta jäätelö pehmenemään. Pilko osa suklaasta ja pähkinöistä pieneksi, ja sekoita pehmeän jäätelön joukkoon.
4. Sekoita maapähkinävoi jäähtyneen kinuskin joukkoon.
5. Vuoraa pitkä vuoka kelmulla. Lusikoi puolet jäätelöstä vuokaan. Levitä päälle kinuski ja ripottele päälle suolapähkinöitä. Jätä osa pähkinöistä koristeeksi. Lisää lopuksi loput jäätelöstä.
6. Anna kakun olla pakkasessa vähintään viisi tuntia, mieluiten yön yli. Ota kakku lämpimään hetki ennen tarjoilua. Sulata loput suklaasta ja valuta suklaaraitoja kakun päälle. Ripottele pinnalle loput pähkinät.

Keittiössä soi: Radical Face 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa!