maanantai 24. maaliskuuta 2014

Hulluja hyviä juttuja

Silloin kun en leivo suklaamuffineja, katsele juustokakkujen kuvia pinterestistä tai Mad Meniä Netflixistä, opiskelen tekstiilisuunnittelua. Vaikka epäilyksen ja epätoivonkin hetkiä on vuosien aikana ollut, onnittelen usein itseäni hyvästä alanvalinnasta. (Työllistymisen todennäköisyydestä ja muusta triviaalista voimme keskustella myöhemmin.) Paitsi että olen opintojen kautta tutustunut mielettömiin tyyppeihin, olen päässyt tekemään kaikenlaisia kreisejä projekteja. Painot sanoilla "kaikenlaisia" ja "kreisejä."

Kaikenlaiset kreisit projektit eivät läheskään aina liity suoraan tekstiilisuunnitteluun. Pelkästään tänä vuonna olen kerännyt opintopisteitä leipomalla karjalanpiirakoita ja jakamalla niitä ympäri Helsingin Arabianrantaa, tekemällä hattaraa ja valamalla sokerista astioita, suunnittelemalla puisia pyöräilykypäriä ja pitämällä viikon ajan häpeäpäiväkirjaa, johon merkkasin jokaisen hetken, jolloin minua nolotti. Perjantaina olin puustudiossa sirkkelöimässä vanhoja kirjoja pieniksi kolmioiksi ja tällä viikolla olen osallistumassa origamityöpajaan.

Maistelin Maraboun pyynnöstä heidän uutta Choco Latte -kaakaojuomaansa. Hyvää kaakaota hörppiessäni ja juomaa promoavaa LCMDF:aa kuunnellessani kävin ihan kunnolla muistelemaan menneita proggiksia. Suklaa yhdistettynä musiikkin toi heti mieleen malliston, jonka tein ystäväni kanssa pari vuotta sitten. Vaikka projekti olikin poikkeuksellisesti ihan omaan alaan liittyvä, hullu ja kreisi se oli joka tapauksessa - ja siksi edelleen yksi suosikeistani. Oli hullun pitkiä päiviä, hullun paljon trikoota ja silmissä viliseviä mustia viivoja. Malliston kunniaksi maalasimme (ja söimme) mielestäni hullun hienoja pääsiäismunia. Pitkän puurtamisen tuloksena oli mallisto, johon kuului esimerkiksi hullun pitkiä huiveja, joita pystyi pitämään mekkona, paitana tai vaikka turbaanina, ja joka esiteltiin muotinäytöksessä, joka huipentui LCMDF:n hulluun keikkaan. Tanssin kuin hullu ja olin hullun ylpeä.

Teki hyvää aloittaa viikko kreiseistä muistoista ja kaakaosta nauttien. It's a cruel, crazy, beautiful world, lauloi joku joskus. Ihan totta, mutta suklaan maku suussa ja hyvät muistot mielessä on helpompi keskittyä kahteen jälkimmäiseen.

Sopivan kreisiä uutta viikkoa!Kuvat: Terhi I., Riikka O. Helena G.
Tätä kirjoitusta on sponsoroinut Marabou / Choco Latte

4 kommenttia:

 1. Vau! Todella kaunis paita ja huvi! Et varmaankaan ole vielä myyntiin asti tuotteita tehnyt? Tuo huivi vain kiinnostaisi minua kovasti:)

  VastaaPoista
 2. Ihana kuosi,sekä vaatteissa että huivissa (ja munissa) Pusero ihana!

  VastaaPoista
 3. Päädyin tänne juuri sattumalta, mutta pakko oli tulla kommentoimaan, että tosi makeita graffoja! Saatan varastaa tuon munaidean pääsiäiseksi. :)

  VastaaPoista
 4. Hei aivan huikea kuosi!. Luulin sitä jokskimarimekkomeiningiksi ja ehdin jo ilahtua ajatuksesta, että äkkikös tuollaisen kotiutan.Muttamutta jos ikinä tulevat jotenkin myyntiin, niin olen ensimmäisten joukossa jonossa.
  -emmi

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa!