maanantai 4. elokuuta 2014

Lalalalaa mä en kuule mitään


Käyskentelin eilen kaikessa rauhassa varvastossuissa ja hellemekossa kaupassa, tarkoituksenani ostaa jäätelöä ja vesimelonia, kun yhtäkkiä näin ne: syksyn merkit! Siihen, missä vielä toissapäivänä oli ollut koreittain kirsikoita, oli nyt tuotu iso lasti "syyssadon ensimmäisiä" luumuja. Luumuja! Noita syksyn ja sadonkorjuun tummia symboleita. Kaiken kukkuraksi kassojen luona lehtitelineessä joku naistenlehti kehtasi käskeä "säilömään talteen kesän herkut".

Ei! Ei vielä! En halua säilöä vielä mitään talteen! Haluan syödä kirsikkani tuoreina suoraan pussista, vedellä mansikkaähkyt paikan päällä mansikkamaalla ja herkutella - anteeksi nyt vaan - niillä pirun syyssadon luumuilla vasta kahden kuukauden päästä.

Minne kesä meni, jos nyt jo on aika alkaa valmistautua syksyyn? Miksei missään soiteta Mambaa ja vakuuteta, että vielä on kesää jäljellä? Koska pakkohan sitä on olla. Eihän juhannuksesta ole kuin vasta pari viikkoa. Kesäkuisen Lapin reissun rinkka on edelleen purkamatta. En ole leiponut yhtään mansikkakakkua tai raparperipiirakkaa. Tälle kesälle on vielä aivan liian paljon tekemistä, jotta se voisi edes yrittää alkaa olla ohi.

Koska hyökkäys on paras puolustus, päätin kohdata syksyn symbolit suoraan ja näyttää, kuka tähän aikaan vuodesta vielä määrää. Ostin pussillisen luumuja ja jopa sen ennenaikaista loppua julistavan naistenlehden. Laitoin luumut soseeksi ja banaanien, jogurtin ja kookoshiutaleiden kanssa jäätelöön. Sieltähän voivat koittaa huudella syksyn sanomaansa. Minä en ainakaan kuule mitään, tää sanoo ja kääntää Mambaa kovemmalle.


Luumu-kookos-jogurttijäätelö
4:lle

3 banaania
8 kypsää luumua
2,5 dl turkkilaista jogurttia
1-2 dl kookoshiutaleita
1 sitruunan raastettu kuori
(ripaus kardemummaa)

1. Soseuta banaanit ja luumut.
2. Lisää jogurtti, kookoshiutaleet, sitruunankuoriraaste ja halutessasi kardemumma.
3. Pakasta seosta noin kolme tuntia, sekoita kunnolla, ja laita pakkaseen vielä pariksi tunniksi.

Keittiössä soi: Mirel Wagner ja no, joo... Mamba

2 kommenttia:

  1. Hahaa, sain taas kunnon naurut tekstistäsi. Mutta asiaa kirjoitat, yhtenä iltana olin muka huomaavani sellaisen syksymäisen tuulenvireen. Esitin etten huomannut!

    VastaaPoista
  2. Mä ajattelin, että jos en vaan menis vielä töihin vaan pakenisin takas kesämökille. Ilmoittaisin vaan pomolle, että tää tarttee vielä vähän enemmän kesäfiiliksiä. Uisin meressä, pyöräilisin hellemekossa kyläkaupalle ostamaan lisää seljankukkamehua ja käyttäisin ulkohuussia vielä ainakin kuukauden ajan.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa!