maanantai 6. huhtikuuta 2015
Nopea, ihana ja melkein raaka
Vieläkö ehtii kirjoittaa pääsiäis-eli suklaa-aiheisen postauksen?! Kyllä! 45 minuuttia pääsiäismaanantaita jäljellä!
Ajanpuutteesta johtuen ruokaan liittymättömien aiheiden spekulointi ja hepulointi on jätettävä tavoistani poiketen vähemmälle. Siirtykäämme suoraan suklaahepuliin!
Auhbfehjwbebfhjwbfhjewgfhbvjhejhhfekjqwhfjhb!
Tuo oli sitä hepulia. Sen aiheutti alla oleva melkein-raaka-mutta-ai-hitsit-miten-hyvä-suklaa. Keskiviikon ja maanantain välillä olen ehtinyt valmistaa ja syödä kolme pellillistä, joten lienee oikeutettua sanoa, että kyseessä on myös huomattavan nopea suklaa.
Nopea suklaa. Kummallinen sanapari. Eihän suklaa voi olla nopeaa. Jdhjfejwbjewfjhehbf. Kuittaan asian lisähepulilla.
Nopeaan hepulisuklaaseen tarvitaan yksinkertaisimmillaan kookosöljyä, kaakaojauhetta, seesaminsiemeniä ja hunajaa. Seesaminsiemenetkin voi periaatteessa jättää pois, mutta suosittelen niiden lisäämistä niin vimmaisesti kuin vain makeaöverit vetänyt henkilö voi. Suklaan valmistamiseen menee alle puoli tuntia, mihin sisältyy jo vartin istuminen pakastimen edessä. Nopea suklaa, indeed.
Raakasuklaasta tämä hepulisaattori ei ihan käy, mutta voittaa silti ravintoarvovertailussa tavallisen suklaan mennen tullen. Ja pärjää se herkkuvertailussa ihan ilman terveysargumenttejakin.
Long crazy story short: Menkää, tehkää ja seotkaa!
Ps. Jos haluaa oikein hyvää, oikeasti raakaa suklaata, kannattaa suunnata Ruplaan Helsinginkadulle tai Itäkeskukseen. Osallistuin Ruplan ja GreenStreetin raakasuklaakurssille muutama viikko sitten. Kivaa ja suklaista oli, ja jonkinlainen suklaakipinä siellä kieltämättä syttyi. Kursseja ja muuta mukavaa järjestävä kahvila-kauppa-galleria lämmittää muutenkin inspiroivia ihmisiä, hyvää kahvia ja retromekkoja arvostavan mieltä.
Seesami-kookossuklaa
20 x 30 cm:n kokoinen levy
1,5 dl kookosöljyä
1,5 dl hunajaa
1,5 dl kaakaojauhetta
1 dl seesaminsiemeniä
0,5 tl jauhettua vaniljaa
ripaus suolaa
4 kuivattua viikunaa
unikonsiemeniä
aurinkokukansiemeniä
kookoshiutaleita
1. Sulata kookosöljy vesihauteessa tai hyvin miedolla lämmöllä kattilassa.
2. Lisää kaakaojauhe ja hunaja. Sekoita tasaiseksi.
3. Lisää seesaminsiemenet. Vuoraa vuoka (n. 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Kaada sula suklaa vuokaan ja ripottele päälle lisää seesaminsiemeniä ja pieneksi pilkotut viikunat. Voit lisätä myös muita siemeniä, kuivattuja hedelmiä, banaanilastuja, kookoshiutaleita - mitä tahansa!
4. Laita vuoka kylmään. Suklaan kovettumiseen menee pakkasessa noin vartti. Leikkaa kovettunut suklaa paloiksi. Säilytä suklaata pakastimessa tai jääkaapissa.
Keittiössä soi: The Civil Wars
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ooh! Kuulostaa herkulta! Minkälaista kaakaojauhoa tähän kannattaa käyttää??
VastaaPoistaHerkkua se olikin!
PoistaKäytin ihan tavallista, leivontaan tarkoitettua sokeroimatonta kaakaojauhetta. Mutta raakakaakaojauhekin luonnollisesti sopii! Sillon kaiken muun hyvän lisäksi suklaasta tulee vielä antioksidanttipommi. Paranee vaan!