lauantai 11. heinäkuuta 2015

A new kid in town


Mikä on sisältä pehmeä mutta pinnalta rapea, suloisen makea, marja- ja jogurttitäytteinen, täydellinen herkkuaamupala ja kesäkeittiöiden uusi suosikkijälkiruoka?

Aivan oikein - paahtoleipä!

Koska näin on. Olen aina ollut pannulla paistettujen hiilihydraattien ystävä: pannukakkujen, lettujen, vohveleiden, köyhien ritareiden - mitä näitä ravintopyramidin kiistattomia huippuja nyt onkaan.

But now! There is a new kid in town! Voittajajengin uusin jäsen on ritarirulla. Letun ja köyhän ritarin rakkauslapsi; täytetty, rullaksi kääritty paahtoleipä.

Ensin leipäviipaleet kaulitaan ohuiksi, mikä on nerokasta. Sitten ne täytetään mansikoilla ja jogurtilla, mikä lupaa hyvää. Sitten täytetyt leivät rullataan, mikä on hauskaa. Sitten rullat kastetaan munamaitoon ja paistetaan pannulla, mistä tulee kivan puuhakas olo. Sitten paistetut rullat kieritellään kanelisokerissa, mikä luo vapun ja juhlan tuntua.

Sitten rullat syödään, mikä on paras mahdollinen tapa aloittaa päivä.

Tähän kaikkeen tarvitaan 15 minuuttia, paistinpannu ja yksi kulho. Ritarirullilla hurmaa kesäheilan aamulla, ruokkii mökille ilmestyneet yllätysvieraat tai hiljentää nopeasti makeanhimoisen lapsilauman.

Rullien sisään voi laittaa mitä vaan: marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, rahkaa, hunajaa. Hilloa. Nutellaa. Maapähkinävoita. Hilloa, nutellaa ja maapähkinävoita. Olkaa rohkeita. Uusi päivä on mahdollisuuksia täynnä.


Kookosjogurtilla ja mansikoilla täytetyt ritarirullat
alkuperäinen resepti täältä
6:lle

6 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
2 kananmunaa
0,75 dl maitoa
ripaus jauhettua vaniljaa / 1 tl vaniljasokeria

1,5 dl turkkilaista jogurttia
0,5 dl kookoshiutaleita
1-2 tl hunajaa
(1 tl sitruunankuorta)
2 dl suomalaisia mansikoita

1 dl sokeria
1 tl kanelia

voita paistamiseen

1. Leikkaa leipäviipaleista reunat, mutta älä heitä niitä pois. Kaulitse viipaleet ohuiksi.
2. Vatkaa kananmunat ja maito sekaisin. Lisää vanilja.
3. Yhdistä jogurtti, kookoshiutaleet, hunaja ja halutessasi sitruunan kuoriraaste. Viipaloi mansikat.
4. Levitä jogurttiseosta paahtoleipien toiseen reunaan. Asettele päälle mansikkaviipaleet.
5. Pyöritä leipäviipaleet tiiviiksi rulliksi ja kasta ne munamaitoon. Paista rullia pannulla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita kaikilta puolilta. Kasta leipien reunat loppuun munamaitoon ja paista nekin.
6. Pyörittele valmiit heti paistamisen jälkeen rullat kanelisokerissa. Tarjoile saman tien.

Keittiössä soi: Pimeys

Yhteistyössä: Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto

1 kommentti:

  1. Meinasin oikesti pyörtyä kun innostuin niin paljon... Näitä on pakko tehdä heti!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa!