keskiviikko 3. lokakuuta 2012

TINRHSIMAWPBIMP-pannukakut


Joku teistä ehkä miettii, mikä tuo otsikon kirjainrimpsu oikein on. No, sehän on virallinen lyhenne This is not really happening so I might as well put booze in my pancakes -pannukakuista.

Pari sunnuntaita sitten heräsin jomottavaan päänsärkyyn, poukkoileviin ajatuksiin ja ylipäätänsä hyvin jähmeään fiilikseen. Olin unissani käynyt joko NRJ:n bileristeilyllä tai jonkun polttareissa Ibizalla, sillä ellen olisi tiennyt paremmin, olisin diagnosoinut itselleni krapulan.

Päätin kuitenkin hoitaa luulosairauttani samalla tavalla kuin todellistakin tautia: vuodelevolla, elvyttävällä ruoalla ja pienellä tasoituksella. Harhainen mieleni sai idean yhdistää kaksi viimeistä, ja niin syntyivät suklaiset Baileys-pannukakut. Pannukakkuja syödessäni katsoin Liisa Ihmemaassa- dvd:tä, jonka jälkeen en ollut enää ollenkaan varma, mikä oli totta ja mikä sunnuntaista harhaa. Olinko minä sittenkään eilisillan kotona juomassa teetä ja lukeamassa Jamie Oliverin keittokirjaa? Laitoinko todella äsken suklaapaloja JA kermalikööriä lettutaikinaan? Minne ne kaikki letut nyt hävisivät? Mitä tuo sininen jänis tekee nurkassani?


Suklaa-Baileys-pannukakut

2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
1 kananmuna
1 rkl öljyä
1 dl maitoa
1 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
0,5 dl Baileys- tai muuta vastaavaa kermalikööriä
1 dl suklaapaloja

voita paistamiseen

1. Yhdistä kuivat aineet.
2. Lisää joukkoon öljy, maito, jogurtti, kermalikööri ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Taikinan tulee olla paksua, mutta kuitenkin juoksevaa, joten lisää tarvittaessa joko jauhoja tai maitoa (tai likööriä!).
3. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja lisää taikinaan. Anna turvota hetki.
4. Paista lettuja miedolla lämmöllä. 

Keittiössä soi: Michael Jackson veti livekeikan keittiössäni. Hä, miten niin kuollut?

2 kommenttia:

  1. Otsikon kirjainrimpsua vähän jatkaakseni: OMG OMG! Eli voi hyvänen aika mikä yhteensattuma (käypä vilkaisemassa oma tuorein reseptini :D) ja voi hyvänen aika miten mahtava lettuohje! Rakkautta ensi silmäyksellä! Nam! Slurps! Näitä teen viikonloppuna! Jokohan tuli tämän päivän huutomerkkikiintiö täyteen..? :D

    PS. Mitkä ihmeen eläimet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Can't go wrong with baileys! Ihana ohje sullakin, Canelia!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa!