maanantai 26. marraskuuta 2012

Life, bring on the lemons!

Tämän postauksen kuvat ovat vähän huonoja. Unohdetaan siis hetkeksi sen jonkun selvästi kirjailijana epäonnistuneen ja kuvataiteilijaksi ryhtyneen henkilön selitykset yhdestä kuvasta ja tuhannesta sanasta. Nämä kuvat eivät nimittäin kuvaa sitruspaloja yhtään niin hyvin kuin siitä kuulemani kommentit.

Ensinnäkin, olen leiponut näitä sitruspaloja yksi, kaksi, kolme, neljä, viisi kertaa. Ei, kuusi kertaa. Lokakuun jälkeen! Viimeisin satsi oli 200 palaa.

Sunnuntaina ystäväni soitti kaupan sitruunahyllyltä ja kertoi sitruspalojen olevan nykyinen suosikkiherkku. 

Eräältä ei-jälkiruokaihmiseltä tuli tekstari, jossa sitruspaloja kehuttiin kovasti.

Onpa mainioita, sanoi äiti.

Saako ottaa toisen, sanoi veli.

Ja jos nyt kuitenkin haluatte vähän katsoa kuvia, niin katsokaa sitä, että sitruspalat on syöty suoraan vuoasta.

Vakuuttavaa. Ja makeaa, kirpeää, mehukasta ja pehmeää.

Sitruspalat
alkuperäinen resepti täältä 
16 keskikokoista palaa, 20 pienempää

Pohja:
130 g voita
0,6 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa

Täyte:
4 munaa
3 dl sokeria
2 tl sitruunankuorta
reilu desi sitruunamehua
1,2 dl vehnäjauhoja

tomusokeria pinnalle

1. Nypi voin joukkoon sokeri, jauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi. Voit käyttää myös sähkövatkainta.
2. Laita leivinpaperi vuoan (n. 20 x 20) pohjalle ja painele taikina tasaisesti vuokaan. Painele haarukalla pohjaan reikiä.
3. Paista 175 asteessa 15-18 minuuttia. Älä paista pohjaa liikaa, muuten siitä tulee kova. 
4. Sekoita yhteen kaikki täytteen aineet ja kaada pohjan päälle. Paista noin 175 asteessa 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä. 

 Keittiössä soi: My Morning Jacket

2 kommenttia:

  1. Tämä oli ensimmäinen blogisi resepti, jota testasin, ja hyvä olikin :) Kaikki muutkin ohjeet ovat houkuttelevia, mutta nautinnollista on myös tekstisi lukeminen. Olet mielestäni erinomainen kirjoittaja, ja blogisi lukeutuu ehdottomasti suurimpien suosikkieni joukkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kiitos! Onpa mukava kuulla noin kauniita kehuja. Toivottavasti pysyt mukana jatkossakin!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa!