tiistai 20. marraskuuta 2012

Kakkua arkeen


Totesin jo aikaisemmin tässä kuussa, että nykyään viikot tuntuvat valuvan ohi kuin hiekka sormien välistä. En tarkoita, että elämä olisi tylsää: päiviin on mahtunut viime aikoina tekemistä ja pieniä askareita melkein yhtä paljon kuin hiekanjyviä Yyteriin.

Syksystä on ajatuksissani muodostunut yksi yhtenäinen pätkä, josta yksittäisiä hetkiä on vaikea enää poimia ja hahmottaa. Vähän kuin katsoisi nopeaa liukuhihnaa: esitelmä, jonka pidin eilen ja ystävä, johon törmäsin hetki sitten, ovatkin jo ehtineet kulkeutua kauas.

Mutta, kuten sanoin, nopea arki ei tarkoita tylsää arkea. Pikaruoka on toinen juttu kuin huolella harkittu illallinen, mutta mautonta ja monotonista sen ei tarvitse olla. Kokosin pieniä asioita, jotka tuovat päiviini iloa ja vaihtelua, vaikka ne eivät ehkä jääkään mieleen. En muista, söinkö avokadokakkua viime viikon tiistaina vai keskiviikkona, mutta jonain päivänä tulin siitä varmasti iloiseksi.


1. Vaihda asuntosi tai huoneesi järjestystä, vaikka ihan vähänkin.

2. Kuuntele BBC:n kuunnelmia.

3. Käy elokuvissa yksin.

4. Yökyläile keskellä viikkoa kaverin luona. Kaverin kuin kaverin, no judging here.

5. Käy kirjastossa ja lainaa jotain aivan outoa ja turhaa, jotain sellaista, jota sinulla ei juuri nyt todellakaan olisi aikaa lukea. Miten olisi vaikka Great Origami? Viettelyn taito? Suomalaisen sirkuksen historia? 100 parasta boolia? Vintage Menu Designs?

6. Mene MacDonaldsien avointen ovien päivään tällä viikolla. Tiesittekö, että Mäkkäreissä limsa menee säiliöistä hanoihin kattoon kiinnitettyjä letkuja pitkin? Cool.

7. Lähetä kaverille kortti tai lahja. Jos olet valinnut ystäväsi hyvin, saatat saada jotain ihanaa paluupostissa.

8. Kuuntele elokuvien soundtrackeja lenkillä.

9. Leivo avokadokakkua. Avokadokakku näyttää hyvin arkiselta, mutta on ihanan mehevä ja maukas. Tavallaan se ei ole mitenkään erikoisen makuinen, mutta silti siinä on selvästi joku juju. Avokado maistuu siellä taustalla jossain: se ei ole päällimmäisin maku, mutta ei myöskään katoa kokonaan.

10. Perusta blogi ja päätä jakaa vinkkejä mukavampaan arkeen ilman, että sinulla on todellisuudessa mielessäsi yhtäkään. Keksi pinnistäen kymmenen vinkkiä ja päätä itsekin kokeilla niitä.

Avokadokakku
alkuperäinen ohje täältä

3,5 dl vehnäjauhoja 
90 g voita
ripaus suolaa
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta/ vaniljasokeria
2 keskikokoista avokadoa
2 kananmunaa 
1 dl kermaviiliä

1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
3. Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi sisus kulhoon ja lisää voi-sokerivaahdon joukkoon voimakkaasti vatkaten.
4. Lisää vaniljauute ja kananmunat edelleen voimakkaasti vatkaten.
5. Vähennä vatkaustehoa. Lisää kermaviili kokonaan ja kuivat aineet vähitellen. Sekoita tasaiseksi, älä kuitenkaan vatkaa liikaa.
6. Voitele ja jauhota suorakulmainen vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 160 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kumoamista.

Keittiössä soi: Austra

2 kommenttia:

  1. Mä vaihdoin mun pyöreän ja suorakulmion maton paikkaa 15m2 huoneessani ja oon joka päivä aatellu aamulla herätessäni että kuin kiva tää pyöreä matto mun jalkojen alla onkaan :) Että ykkönen on aivan hyvä vinkki! Ja täytyy kokeilla avokadokakkua, koskaan avokadoakaan syöny O.o

    VastaaPoista
  2. Vinkki numero kuusi on kultainen!
    ja sä oot parhain!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa!