torstai 1. elokuuta 2013

Otas jäde, mietis uudelleen

The way you face an issue, is the issue, sanoi Gwyneth Paltrow.

Kyseessä saattoi olla kyllä joku toinenkin kiinalaisen lääketieteen ja raakaruoan myötä elämänilon löytänyt näyttelijätär. Enkä ole ihan satavarma, menikö se lausahdus juuri noin. Mutta vaikkei menisikään, ja vaikka sen olisi tokaissut Matti Nykänen, niin mielestäni se on ihan mahdottoman hyvä ajatus. Samassa lauseessa on sopivasti arkista päättäväisyyttä, amerikkalaista kaikkivoipaisuutta, Pinterestin inspiraatiokuvaa ja George Harrisonia ("it's all in the mind, you know").

Elämässäni tuntuu olevan tällä hetkellä pari solmukohtaa, jotka eivät aukea, vaikka yritän kuinka kiskoa ja repiä. Siksi lause on pyörinyt mielessäni paljon viime aikoina. Todellisuudessa antaisin sotkeentuneen kaulaketjun tai lankavyyhdin äidilleni, joka saisi sen todennäköisesti selvitettyä suhtautumalla asiaan leppoisana haasteena eikä pirullisena umpisolmuna. Siinä se ratkaisu kai onkin: joskus asiaan suhtautuminen on enemmän pielessä kuin asia itse. Sen takia olen yrittänyt opetella hengittämään rauhallisesti silloinkin, kun tekee mieli tarttua saksiin. Olen yrittänyt ottaa löysin rantein, jos pinna on tuntunut kiristyvän. Olen koittanut miettiä hetken ennen ärsyyntymistä, luovuttamista tai kieltäytymistä. Olen jopa miettinyt, että voisiko itkemisen sijaista joskus vain olla välittämättä tai - hyvänen aika - nauraa.

Kaikkien näiden ajatusten takia olen myös jäänyt keräämään mustaherukoita, vaikka ennen vain tuhahdin niille kävellessäni kohti vadelmapensaita. En ole ollut mikään suurin herukanrakastaja (paitsi tässä), mutta niistähän on moneksi, kun ei heti käy tuomitsemaan. Aikaisemmin herukoista tuli mieleen hapan omatekoinen mehu, jonka sijaan olisin lapsena paljon mielummin juonut Grandeja. Nyt niistä tulee mieleen ihanan raikas jäätelö, jota pakkasesta löytyy rasiallinen.

Ja eihän minkään ongelman kanssa kannata edes yrittää painia ilman jätskitaukoa.
 
(Ps. Rajansa kuitenkin kaikella: ilmastonmuutos on uhka eikä mahdollisuus, kesä liian lyhyt ja Cory Monteith kuollut, vaikka miten yrittäisi suhtautua toisin.)


Mustaherukka-jogurttijäätelö
4:lle

4 dl turkkilaista jogurttia
1 dl glukoosisiirappia
1/2 pss vaniljakastikejauhetta
1,5 dl mustaherukoita
0,5 dl sokeria

1. Sekoita jogurttiin glukoosisiirappi ja vaniljakastikejauhe.
2. Soseuta mustaherukat ja lisää joukkoon sokeri. Sekoita mustaherukkasose jogurtti-vaniljaseoksen joukkoon.
3. Laita seos laakeaan astiaan ja pakasta vähintään 6 tuntia. Sekoita jäätelöä muutaman kerran pakastamisen aikana.
4. Ota jäätelö esille noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Keittiössä soi: Jenny Wilson

2 kommenttia:

  1. Tässä minulla paras blogi, jonka tiedän. Vau.

    VastaaPoista
  2. Hih, kiva juttu taas (paitsi minusta myös lapsena herukkamehu oli hyvää).

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa!