lauantai 31. elokuuta 2013

How how




Olin kerran leirillä, jolla meillä oli tapana sanoa "how how", jos todella pidimme jostain. Tapa ei ota lähteäkseen: minun tekee edelleen mieli äännellä koiramaisesti joka kerta, kun joku sanoo jotain vaikuttavaa, tekee jotain hienoa tai kun pöytään tuodaan jälkiruokaa.

Nämä maapähkinäkeksit, joita leivoin eilen, eivät ansaitse pelkästään how how -huutoa vaan kokoillan how how -shown tansseineen ja ilotulituksineen. Ne ansaitsisivat Madonnan ja konfettisateen, shamppanjasuihkulähteen ja hysteerisen yleisön. Näissä juhlissa on selvästi juuri ollut keksitarjoilu.

Ymmärrättekö jo, miten hyvistä kekseistä puhun?

Joten menkää ja leipokaa. Kun kuulen how how -huutoja, tiedän, että olette saaneet ensimmäisen pellin uunista.

Maapähkinävoikeksit 
30-40 kpl
alkuperäinen resepti täältä

225 g voita
2 dl sokeria
2,5 dl fariinisokeria
2,5 dl maapähkinävoita
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
6 dl venhäjauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
(ripaus suolaa, jos käytät suolatonta määpähkinävoita)

1. Vatkaa pehmeä voi, maapähkinävoi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan, edelleen vatkaten.
2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne voi-sokerivaahtoon. Vatkaa kunnes taikinasta tulee kiinteä pallo.
3. Tee taikinasta nokareita pellille ja litistä ne haarukalla.
4. Paista keksejä 8-10 minuuttia 175 asteessa.


Keittiössä soi: Rubik

2 kommenttia:

  1. Haa! Eikun siis how how! Mulle jäi maapähkinäkanasta sen verran maapahkinävoita, että näitä voisi kokeilla. Muuten se maapähkinävoi ei lopu ikinä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, tää on erinomainen tapa saada purkki tyhjäksi. Ja ehkä ostaa toinen purkki heti perään, hah!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa!