keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Sisko älä luovuta vielä



Suunnittelin uudeksi vuodeksi jäätelöbaaria. Sellaista, jossa olisi kymmentä eri lajia jäätelöä, vähintään yhtä monta sorttia nonparelleja, glittersateenvarjoja ja Liam Hemsworth tarjoilemassa. Päätin tomerana tehdä itse vohvelitkin. Valitsin reseptin, jossa heti ensimmäisellä rivillä kerrottiin, että hommaan tarvitaan ehdottomasti jäätelövohvelikone, ja laitoin paistinpannun kuumenemaan.

Vohveleista tuli tahmeita myttyjä ja tarjoilijaa oli yllättävän hankala saada, joten pastellisävyinen jäätelöparatiisi ei toteutunut. En kuitenkaan luovuttanut, koska sellainen ei sovi uuden vuoden mentaliteettiin (ei puhuta mitään jäätelölakosta ja sen toteutumisesta). Vaikeuksia eli vohveleita kohti ja uutta yritystä kehiin. Uusintakierroksella en edes yrittänyt tavoitella tuutin muotoa, vaan tein vohveleista suosiolla pyöreitä keksejä. Paistoin keksit tavallisella vohveliraudalla ja hykertelin mielissäni, kun homma toimi.

Testailin kotibaarissani myös Kayserin kermaajaa, jonka sain testiin jo syksyllä. Edellisessä postauksessani sanoin, ettei viime vuosi ollut elämäni hauskin. Jos olisin tajunnut tutustua sifoniin paremmin jo aikaisemmin, olisin luultavasti ollut toista mieltä. Kermaajaa kokeillessani tunsin eläväni todeksi yhtä lapsuuteni unelmaa, eli Helsingin Sokoksen kahvilatyöntekijänä olemista.  Puurokulhoon kasatusta jätskiannoksesta tuli äkkiä aivan kahvilakelpoinen. Siihen vielä kylkeen kotitekoinen vohveli ja avot. 

Harmittaako, Liam?

Vohvelikeksit
n. 25 kpl

2 kananmunaa
1,8 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
170 g voita
7 dl vehnäjauhoja

1. Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä.
2. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää kädenlämpöinen voisula kananmunavaahtoon.
4. Lisää jauhot vähitellen ja sekoita taikina tasaiseksi.
5. Pyöritä taikinasta hieman pingispalloa pienempiä palloja. Kuumenna vohvelirauta ja laita taikinapallo keskelle rautaa. Rautaa ei tarvitse voidella. Paista vohveleita, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Tarjoile jäätelön kanssa tai syö sellaisenaan.

Keittiössä soi: Thelma Plum

Tätä kirjoitusta on sponsoroinut Kermaset.

1 kommentti:

  1. Luin otsikon ekaksi, että Sisko älä huovuta vielä :D. Mistä nyt lapsukset oikein tulevat?

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa!