torstai 3. tammikuuta 2013

Make peas not war

 
Innostuin viime syksynä ihan kamalasti herneistä. Lainasin keittokirjan "Herne rokkaa", jossa oli paitsi monia erinomaisia ja yllättäviä hernereseptejä, myös nerokkaita herneidiomeja, joille hekottelin syödessäni intialaista hernekeittoa ja hernefalafeleja. Give peas a chance. Rest in peas. Ja niin edelleen.

Hernemaniani jäljiltä pakastelokerooni jäi aika monta pussia pakasteherneitä. Pakasteherneet, kuten herne muutenkin, on ihan aliarvostettu elintarvike. En ole perinteisen hernekeiton ylin ystävä: syön sitä yleensä vain, jos palkintona on pannukakkua. Mutta saanen esitellä teille uuden vuoden ja lähestyvien pulkkamäkipäivien kunniaksi hyvin erilaisen hernekeiton: keiton, jonka valmistamiseen menee alle viisi minuuttia, jossa maistuu pesto ja kookos, ja jota syö mielellään ilman pannukakkuakin. Tämä pakasteherneistä valmistettava keitto on niin simppeli, että vähän suorastaan hävettää tehdä siitä näin iso numero. Vähän kuin neuvoisi voitelemaan leipää tai kuorimaan banaania. En nyt millään muista, missä ruokaohjelmassa tämäntyyppistä keittoa valmistettiin. Idea ei siis omani, mutta koska love and peas belong to all, jaan sen teillekin.

Pesto-hernekeitto
2:lle

400 g pakasteherneitä
3 dl vettä
2-3 rkl pestoa
1 dl kookosmaitoa (tai tavallista ruokakermaa, riippuen siitä kenen joukoissa seisot)
suolaa

1. Laita jäiset herneet kiehuvaan veteen ja keitä, kunnes ne ovat pehmeitä ja sulia.
2. Lisää pesto ja kookosmaito. Soseuta. Jos keitto on liian paksua, lisää kuumaa vettä.
3. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Jäikö jollekin epäselväksi, mikä oli reseptin nimi ja miltä se mielestäni maistuu?
Antakaa anteeksi, hankin juuri piirtopöydän ja sitä on pakko päästä testailemaan joka kuvaan.

Keittiössä soi: Paul Simon

8 kommenttia:

  1. Oih, kuulostaa hyvältä! Pakko ehkä testata:) Blogisi päivittyy Blogilistalle, mutta kun klikkaa suosikeissani blogiasi ei blogia löydy ollenkaan. Lista siis näyttää, että uusi postaus on ilmestynyt, mutta ei lopulta löydä koko blogia.

    Onko lautanen myös marimekkoa? Näyttäää erimuotoiselta, kuin nuo nykyiset siirtolapuutarhan lautaset samalla kuosilla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai temppuilee blogilista taas! Kiitos kun kerroit, sen kanssa on ollut ennenkin ongelmia.

      Lautanen on joo Marimekkoa! Kolme vuotta vanha.

      Poista
  2. oioi vaikuttaa niin peas of cake:lta että on melkein pakko koittaa!
    vaikka taidankin seistä nynnyjen, perusruokakermalaisten joukossa.

    VastaaPoista
  3. Pakko testata heti kun linssivaiheestani pääsen. Kattilallinen keittyi kuin itsestään tänäänkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linssitkin on oikein hyvä! Näen jo mielessäni... Keittolounas 200:lle! Ja hummusta kuorituista kikherneistä!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa!