maanantai 4. maaliskuuta 2013

Epäilyttävän helpot sämpylät

Näin unta, että blogistani tehtiin rikosilmoitus. Yritin päästä blogiini selvittämään syytä ilmoitukseen, mutta ruudun peitti iso ponnahdusikkuna, joka ilmoitti, että kyseinen blogi on Kuluttaja-lehden mustalla listalla eikä sen selaamista suositella.

Todellisuudessa kokemukseni virkavallan kohtaamisesta rajoittuvat poliisien tiirailuun virastotalon ruokalassa ja vartija-veljeen, joka välillä harjoittelee maahanvientiä ja käsirautojen kiinnittämistä allekirjoittaneella. Suhteellisen kaidalla polulla siis ollaan tähän asti pysytty. Unesta jäi kuitenkin sellainen tunne, että nyt täytyy olla tarkkana ja hetki pitää matalaa profiilia. Postailla vain juttuja, jotka ovat sopivan tavallisia. En halua hermostuttaa ketään esimerkiksi tunkemalla juureksia suklaakakkuun.

Joten siksi tänään teille sämpylöitä, olkaa hyvät. Leppoisia, turvallisia, pinnalta rapeita ja sisältä pehmeitä sämpylöitä. Kuten olen jo pariin otteeseen maininnut, menen välillä keittiössä, erityisesti leipää leipoessani, mielelläni sieltä, missä aita ei ole turhan korkea.  Joskus hyvää saa niin kovin helpolla. Näitä sämpylöitä ei tarvitse vaivata tai muotoilla: taikina vain sekoitetaan, kohotetaan ja nostellaan lusikoilla pellille. Helppoa kuin tikkarin vieminen lapselta öööeikusiis heinänteko.

Rehti, ihanan rehellinen heinänteko!


Superhelpot sämpylät
n. 10-15 kpl

4 dl vettä
15 g hiivaa
2 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokosokeria
2 tl suolaa

1. Sekoita hiiva veden joukkoon. Lisää suola ja sokeri.
2. Lisää ruisjauhot nesteeseen. Lisää vehnäjauhot vähitellen. Sekoita tasaiseksi. Taikina saa jäädä löysäksi.
3. Kohota taikinaa peitettynä ainakin pari tuntia. Taikina pärjää jääkaapissa useammankin päivän, joten koko taikinaa ei tarvitse paistaa heti sämpylöiksi.
4. Nosta taikinasta kahdella lusikalla kekoja pellille. Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 20 minuuttia.
5. Älä peitä sämpylöitä heti liinalla, vaan anna niiden jäähtyä ensin.

Keittiössä soi: Dalindéo

1 kommentti:

Kommenttisi ilahduttaa!