sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Toisenlainen perunaleivos













































Hyvää toukokuuta!

Blogissa on juhlittu vappua ja huhtikuisia synttäreitä hyvin rauhallisesti, sillä täällä ruudun toisella puolella on eletty suurten muutosten aikaa. On ollut kukkalähetyksiä, hihkumista ja haaveiden toteutumista, mistä on seurannut arkisempia kiireitä, kuten muuttolaatikoiden hankkimista ja kaappien raivaamista.

Tämänkertaisen reseptin perusteella voisi uskoa, että olen muuttamassa Amerikkaan. En ole, vaikka epäilemättä voisin: jokaiselle, jolla on pokkaa yhdistää suklaabrowniet ja perunalastut, myönnetään luultavasti automaattisesti Yhdysvaltain kansalaisuus.

Vähän koville se kieltämättä otti. Söin brownietaikinaa sekoitellessani rasvatonta viiliä ja puolukkatalkkunaa, jotta homma ei olisi mennyt ihan överiksi. Vaikka amerikkalainen ruokakulttuuri selvästikin puhuttelee minua, aivan kaikkea en pysty ymmärtämään. Alkuperäisessä reseptissä tähän ohjeeseen tuli melkein kuusi desilitraa sokeria. Se on sen verran hurja määrä, että vaatimattoman hämäläisen kasvatuksen saaneena en pystynyt siihen. Jos Green Card jää sittenkin saamatta, tiedän, mistä se johtuu.

Mutta vähäsokerisinakin (hah!) nämä browniet olivat juuri sellaisia, kuin olettaa saattaa: älyttömiä. Rapeita ja rouskuvia, makeita ja meheviä. Ne herättivät paljon keskustelua juhlissa, jonne vein ne. Pohdimme, miten brownieista saisi vieläkin paheellisemmat. Ainakin uppopaistamista, terästämistä ja kermavaahtokuorrutusta ehdotettiin.

Kermavaahto kyllä sopisi. Tai pieni pallo jäätelöä. Ja lasi Dr Pepperiä. Jakso Frendejä.


You may call me Terri from now on.

























Perunalastu-suklaabrowniet
alkuperäinen ohje täältä

200 g voita
220 g tummaa suklaata
2,3 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoa
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
5 kananmunaa
4 kourallista perunalastuja

1. Sulata kattilassa voi, suklaa (200g) ja sokeri. Anna jäähtyä hieman.
2. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää kuivat aineet voi-suklaaseokseen. Sekoita tasaiseksi, mutta älä liikaa.
3. Lisää kananmunat. Älä sekoita taikinaa liikaa.
4. Murskaa puolet perunalastuista ja lisää taikinaan. Levitä taikina voideltuun vuokaan (35 x 35). Taikina on melko jämäkkää, joten sen voi levittää myös pellille sopivan kokoiseksi neliöksi.
5. Ripottele pinnalle loput murskatuista perunalastuista. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Browniet saavat jäädä sisältä kosteiksi.
6. Sulata loput suklaasta ja valuta brownieiden pinnalle suklaaraitoja. Anna jäähtyä.


Ps. 6.5. on Älä laihduta -päivä.

Keittiössä soi: Bastille

7 kommenttia:

  1. Tätä pitää kyllä kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Hihhi ihanaa Terri!
    Taidan koittaa näitä hoidoksi kovaan Amerikka-kuumeeseeni.
    Dr.Pepperillä ja Gleellä!

    ps. Onnea vielä! jeeejee!:--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ushi tehköön ensimmäisen inspiraatiomatkansa rapakon taakse!

      Poista
    2. oioi se olisi matkojen matka. mentäisiin ainakan käymään Red Velvetissä.
      t. joku joka jo harkitsee maapähkinävoimuffineita, vaikka ei pähkinävoista pidäkään. Ja kuunteli selena gomezia. huh

      Poista
  3. Suuri kiitos sinulle tästä blogista! Monia toteuttamisen arvoisia reseptejä aidosti hauskoilla, kekseliäillä teksteillä ja kauniilla kuvilla varustettuna. Mitä muuta voisi toivoa? Onnistut aina piristämään päivääni!

    Näytät muuten tutulta, oletko sattunut käymään lukion Hykissä Hyvinkäällä? Harmaat aivosoluni väittävät kovasti että olisi istuttu aikoinaan samoilla oppitunneilla.. hah, maailma on kyllä pieni! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Minni! Kiitos ihanasta palautteesta! Munkin päivä piristyi. Ja kyllä, hykiläisiä ollaan! Hah, pieni maailma vai yllättävän iso Hyvinkää?

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa!