tiistai 8. lokakuuta 2013

Riemuruokaa

Hävitin tänään lompakkoni. Ehdin penkoa koko asuntoni, vetää petivaatteet sängystä, panikoida äidille puhelimessa, ruikuttaa asiasta Facebookissa, pyöräillä hätäisesti koululle ja takaisin, googlettaa poliisin löytötavarapisteitä, tunkea suuhun kivuliaan paljon karkkia kerralla, surra melkein täyden Lindexin sukkapassin menettämistä, maata matolla tuskastuneena ja harkita itkemistä ennen kun sain viestin, että lompakko on löytynyt.

Toivon, että viestin jälkeistä tunnelmaa olisi voinut pullottaa. Olisin halunnut rynnätä halaamaan Ylläpito-nimistä henkilöä, jolta sain viestin. Vannoin arvostavani rahaa uudella tavalla ja ostavani Lindexin passialennuksella luomupuuvillasukkahousut. Loppuillan ajan pimeä kotilähiöni näytti kauniimmalta kuin ennen, koulustressi helpotti huomattavasti, siivous tuntui mukavalta puuhastelulta ja kikherneet maistuivat paremmilta kuin koskaan.

Ei, hetkinen. Jälkimmäinen ei liittynytkään mitenkään helpotuksen tuomaan euforiaan. Kikherneet maistuivat mahtavilta, koska ne todella olivat. Tämä resepti on äärimmäisen yksinkertainen - ja monikäyttöinen! Paahdettuja kikherneitä voi tarjoilla naposteltavana tai lisukkeena, salaatin joukossa tai keiton seassa. Ne ovat täydellistä juhlaruokaa silloin, kun arki hetkeksi heilahtaa rajusti paikaltaan, mutta palaa sitten suloisesti takaisin.


Rapeaksi paahdetut kikherneet

2 tlk kikherneitä
3 rkl kookosöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 tl currya
0,5 tl jauhettua paprikaa
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl suolaa
maustemitallinen jauhettua neilikkaa

1. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä. Kuivaa ne talouspaperilla ja laita pakastimeen siksi aikaa, kun teet mausteseoksen.
2. Sulata kookosöljy ja sekoita sen joukkoon mausteet. Hienonna valkosipuli ja lisää seokseen. Tarkista maku.
3. Ota kikherneet kylmästä ja kaada ne pellille. Kaada päälle mausteöljy ja sekoita. Kylmät herneet jähmettävät kookosöljyn, minkä takia kikherneistä tulee ekstrarapeita!
4. Paahda kikherneitä 180 asteessa noin 35 minuuttia. Sekoita puolessa välissä. Tarjoile lisukkeena tai naposteluherkkuna.


Keittiössä soi: The Blind Boys of Alabama

3 kommenttia:

  1. Voi vitsi. Mun on pakko avautua. Löysin tänne eilen Helluriheijaa-blogista ja äsken sain luettua postaukset läpi.. Tää on aivan hillitön! Näiden tekstienkin takia tätä lukis mielellään, sulla on sana hallussa, nauroin monta kertaa ääneen :D mut sit vielä kaikki nää kokeilut on ihan hulvattomia. Mun täytyy selata tää uudestaan läpi ja ottaa talteen kaikki kokeiluun menevät ohjeet (täysin tapojeni vastaisesti, ruokaohjeet kuuluu kattoo keittokirjasta!!), varsinkin sipsibrownieita on pakko kokeilla. Kiitos kovasti! :D

    VastaaPoista
  2. Onpa ihana kuulla! Kiitos itsellesi kauniista kannustuksesta. Mahtavaa, jos inspaannut kokeilemaan uutta ja palaat lukemaan juttujani jatkossakin!

    VastaaPoista
  3. Törmäsin tänään aamukahvin äärellä blogiisi, ja löysin heti paljon testattavaa! Sulla on ihanan persoonallinen tyyli kirjoittaa, palaan taatusti uudelleen lueskelemaan. Niin ja riemuruokaa ei voi laittaa koskaan liikaa! Etenkään tässä lumettomassa pimeydessä. Sitä on suorastaan pakko kokkailla että pysyy täysjärkisyyden rajamailla. Nämä kikherneet täytyy kyllä testata, ohje kuulostaa mahtavalta. :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa!