sunnuntai 2. helmikuuta 2014

All I need is here




Tililläni on tällä hetkellä 1,20 euroa. Erehdyin palkkapäivästä, ja käytin tietämättäni viimeiset rahani porkkanakakkutarvikkeisiin. Leipoessani kakkua kuuntelin Mumford & Sonsin vanhaa levyä, ja lauloin Marcus Mumfordin kanssa yhteen ääneen "I gave you aaaalll, I gave you aaaaaaaaalll." Pari tuntia myöhemmin tarkastin tilitapahtumani ja totesin, että niinpä todella annoin.

Mutta ei se mitään. On huomattavasi runollisempaa ostaa viimeisillä rahoillaan leivonnaisia kuin vaikka sähköä. Ja nyt on kakkua, asunnossa kakun tuoksu ja kaverikin tulossa kylään. Oikein hyvä sunnuntai. Toivottavasti teilläkin.


Marmoroidut porkkanakakkupalat
n. 20 pientä palaa

Kakkupohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja (hiivaleipäjauhotkin toimii!)
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
0,5 tl inkivääriä
ripaus suolaa
1,5 dl öljyä
4,5 dl hienoa porkkanaraastetta (3-4 porkkanaa)

Tuorejuustomarmorointi:
200 g tuorejuustoa
0,75 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl sitruunankuorta
3 rkl vehnäjauhoja

1. Valmista ensin porkkanakakkupohja: vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja kääntele sitten varovaisesti kananmunavaahdon joukkoon.
3. Lisää öljy ja porkkanaraaste ja sekoita varovasti tasaiseksi.
4. Kaada taikina voideltuun vuokaan (20 x 30 cm).
5. Valmista tuorejuustokuorrutus: Notkista tuorejuusto ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää kananmunat, sitruunankuori ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.
6. Lusikoi tuorejuustokuorrutetta kakkutaikinan päälle. Vetele kuorrutetun taikinan pintaa veitsellä, jotta kerrokset sekoittuvat keskenään.
7. Paista 150 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.

Keittiössä soi: Taken by Trees, Mumford & Sons

6 kommenttia:

  1. I-HA-NA ! you are not alone in this, onneksi tukitiistai tulee jo pian :-)

    VastaaPoista
  2. Vau, tää oli mulle ihan uusi tapa tehdä porkkanakakkua (myös täyte paistetaan). Mutta siis todella mielenkiintoinen ja näyttää tosi hyvälle! Pakko kokeilla joskus :)

    VastaaPoista
  3. Minä myös innostuin paistetusta kuorrutuksesta. Miten jännittävää. Ja sopii hyvin uudempaan kirjoitukseesi siitä, miten suuri vaikutus voi olla, jos tekee yhden pienen asian uudella tavalla.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa!