On ollut vähän kurja alkuviikko.
Vähän liikaa terävää tihkusadetta, hammaslääkäriä ja no minä voin hoitaa -luovutuksia ryhmätöissä.
Vähän liian vähän silmukoita neuletyössä, minkä huomasin vähän turhan myöhään. (Ylipäätään vähän liian vähän neulontataitoa.) Vähän liian vanhaa maitoa vahingossa aamukahviin. Vähän liikaa jee loma!!! -päivityksiä facebookissa. Vähän liian vähän mielenlujuutta facebookin sulkemiseen.
Onneksi sentään tarpeeksi tuikkuja varastossa, villasukkia kaapissa ja värikkäitä kasviksia lautasella. Ei haittaa, jos munakoisot jäävät uuniin vähän pidemmäksi aikaa tai maustehyllystä löytyy vähän erilaisia mausteita kuin ohjeessa. Uuni ja aika antavat paljon anteeksi.
Nyt kaikki ihan hyvin.
Paahdetut seesami-munakoisot
1 munakoiso
halutessasi muita kasviksia, kuten sipulia ja porkkanoita
1 valkosipulinkynsi
3 rkl tavallista öljyä
2 rkl oliiviöljyä/ seesamiöljyä
0,5-1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl rosmariinia
reilusti pippuria
hyppysellinen fariinisokeria
1 dl seesaminsiemeniä
1. Leikkaa munakoiso ja muut kasvikset noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
2. Halkaise valkosipulinkynsi ja pyyhi puolikkaalla kynnellä munakoisoviipaleiden pinnat.
3. Hienonna puolitetut valkosipulinkynnet ja lisää öljyyn muiden mausteiden kanssa. Tarkista maku.
4. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Sivele kasvisten pinta öljyllä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Kääntele kasviksia ja tee sama toiselle puolelle.
5. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä pintaan.
Keittiössä soi: Wilco
Pari pv sitten näin jossakin lehdessä reseptin paahdetuista uunijuureksista, niitä oli mainittuina ainakin munakoiso, kesäkurpitsa yms.
VastaaPoistaOstelinkin ulkomuistista yo. jutut. Nyt resepti kateissa. Mutta minäpä tällä yritän, vaikutaa maukkaalta.
HeliP.