sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Mahdollisuuksia mahdollisuuksille | Pienet leipälaivat


Lyhyesti, tärkeästi: hyvää sunnuntaita. Ensimmäinen kokonainen viikko tätä vuotta takana. Miltä se teistä tuntuu?

Täällä tunteet ovat toiveikkaat. On odottava olo. Sellainen, että jokin on ehkä loksahtamassa paikoilleen. Että tulossa on jotain hyvää, tai ainakin jotain uutta.

Aamulla selasin pyykkituvan varauskirjaa. Marginaaliin oli kirjoitettu runo:

Lehtikultaa
  silattu maa
Safiirin sineen
  talven taa
Omenankuulas
  sormenpää

Runo ilahdutti minua todella. Ei niinkään runona, vaan ajatuksena ja tekona. Tuntui hyvältä, että joku oli nähnyt sutatun kalenterin kulmassa tilaisuuden sanoa jotain kaunista. 

Elämä on täynnä mahdollisuuksia tehdä, nähdä ja kokea hyvää - myös tänä sunnuntaina. Altistakaa itsenne niille. Jo vaikka aamupalalla.


Pienet leipälaivat (Baked Egg Boats)
4:lle

4 sämpylää (kuivahtaneetkin käyvät)
4 isoa kananmunaa
1 kevätsipulin varsi
parmesaania
basilikaa
mustapippuria
suolaa
2 viipaloitua avokadoa

1. Leikkaa sämpylöiden kannet pois ja koverra hieman niiden sisusta.
2. Riko kananmunat varovaisesti sämpylöiden sisään.
3. Hienonna kevätsipuli ja raasta parmesaani.
4. Ripottele sämpylöiden päälle sipulia, parmesaania, basilikaa ja mustapippuria. Paista leipälaivoja 200 asteessa 15 - 20 minuuttia tai kunnes kananmunat ovat hyytyneet.
5. Viipaloi avokado ja ripottele viipaleiden päälle hieman suolaa ja pippuria. Tarjoile avokadot leipälaivojen kanssa.

Keittiössä soi: Ewert and the Two Dragons, The Hunts

1 kommentti:

  1. Minullakin on aika positiivinen ja odottava fiilis tästä vuodesta, ja tiedossa onkin kaikenlaista jännittävää.

    Ja oi, just tuon runon tyyppiset pienet yllätykset saavat mutkin hymyilemään ja tekevät arjesta astetta ihanampaa. Esimerkiksi kerran kun olin bussissa, kyytiin nousi mustiin pukeutunut mies, joka tyylinsä perusteella luettaisiin varmaankin hevareihin. Hänellä oli kuitenkin korvillaan söpöt vaaleanpunaiset Hello Kitty -kuulokkeet, ja tämä näky onnistui kyllä piristämään päivääni.

    Ja ai niin, Terhi. Sun blogi on ihana, ja tykkään sun kirjoitustyylistä ihan valtavasti. Lisäksi kaikki testaamani reseptisikin ovat olleet aivan huippuja.

    Hyvää tätä vuotta sulle, mulle ja kaikille muillekin!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa!