Kirjailija John Green totesi: Waffles are just awesome bread.
Aivan näin. Yksinkertaisuudessaan mahtavia - juuri sellaisiahan vohvelit ovat.
Suhteeni vohveleihin on äärimmäisen lämmin. Ne puhuttelevat minua samalla lapsenomaisella tavalla kuin tekevät värikkäät aamiaismurot, flashmobit, lentokoneissa käytetyt tarjoilukärryt ja niiden loputtomat syöverit sekä tietoisuus siitä, että oikeasti näen oman nenäni koko ajan, mutta aivoni vain jättävät sen huomioimatta.
Vohveleissa on sitä jotain.
(Tai siis totta kai niissä on jotain - yleensä ainakin maitoa, munia ja jauhoja. Tänään myös ohrapuuroa ja kermaviiliä. Mutta yritän olla tässä lyyrinen: kuvailla sitä jotakin, minkä ansiosta vohvelit ovat paljon enemmän kuin vain osiensa summa.)
Niissä on jotain hyväntuulista. Vähän hämmentävää, aika hurmaavaa. Jotain hymyilyttävää.
John Greenin sitaatin jälkeen luin jostain, että vohvelit ovat kuin pannukakkuja, joilla on vatsalihakset.
Kuten sanoin: hymyilyttävää.
Ohraiset blinivohvelit
2 dl kermaviiliä
1 dl kuumaa vettä
1/2 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
n. 2.5 dl ohrapuuroa tai 300 g Pirkka ohrapuuroa
2 kananmunaa
30 g voita
2 dl ohrajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
paistamiseen voita
tarjoiluun suolakurkkuja, punasipulihakkelusta, smetanaa ja hunajaa
1. Sekoita kermaviili ja kuuma vesi keskenään. Lisää kuivahiiva, suola ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
2. Lisää taikinaan ohrapuuro, kananmunat ja sulatettu voi. Sekoita.
3. Lisää jauhoja vähitellen. Valmis taikina saa olla paksua - melkein kuin löysää pullataikinaa.
4. Anna taikinan turvota ainakin puolisen tuntia.
5. Kuumenna vohvelirauta. Sivele paistolevyt voilla ja lusikoi niille sopiva määrä taikinaa. Paista, kunnes vohvelit ovat rapeita ja kauniin värisiä.
6. Tarjoile blinivohveleiden kanssa suolakurkkua, hienonnettua punasipulia, smetanaa ja hunajaa. Tai kokeile vaikka lohitäytettä!
Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa.
Keittiössä soi: Matrimony
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi ilahduttaa!