perjantai 4. maaliskuuta 2016

Aikalisä | Paksut pinaattiletut


Äsken imuroidessani löysin sänkyni alta seuraavat asiat: 100000000 hiuspinniä, suurin pirtein saman verran parittomia pölyisiä sukkia, kuumemittarin, kadonneen kirjastokortin, pari erääntynyttä laskua ja pienen lapun, jossa luki näin:

vanhaksi kannattaa elää
voi toistaa päivästä toiseen
samaa sensaatiomaista lausetta
vanhaksi kannattaa elää

Vanhuus, eläminen, kannattaminen, vanhaksi elämisen kannattaminen - isoja asioita, joita olen pohtinut viime aikoina paljon.

Teksti kolahti, koska poden tällä hetkellä ikäkriisiä. Ei mennä siihen nyt sen kummemmin, mutta lupaan vielä kirjoittaa aiheesta niin kohtalokkaan melankolisen postauksen kuin 24-vuotias vain voi.

Kriisistä huolimatta olen tullut lapun kanssa samaan tulokseen sen suhteen, että kyllä, vanhaksi kannattaa elää.

Mutta siis - ihan oikeasti elää. Se, että päivät ja kuukaudet menevät eteenpäin, ei tarkoita että itsekin menisi. Ajan kuluminen ei ole vielä tae muutoksesta. Vuodenajat vaihtuvat kyllä ja ryppyjä tulee vaikka mitään ei tekisikään, mutta olennaisimmat muutokset on laitettava tapahtumaan itse.

Se on pelottavaa, niin kuin vastuun ottaminen monesti on.

Taitaa kuitenkin olla syytä katkaista tämä keskustelu tässä vaiheessa tähän. Olen jo vajoamassa hamletmaiseen pohdintakumaraan, vaikka tarkoitus oli tulla vain pikaisesti kirjoittamaan pinaattiletuista. Miten tässä aina käykin näin? Huh. Nyt tarvitaan aikalisä ja lettupinkka.

Paksut pinaattiletut 
4:lle

300 g pakastepinaattia
1,5 dl bulgarianjogurttia
1,5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 rkl voita
1 tl suolaa
1 tl sokeria
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ohrajauhoja

voita paistamiseen

4 paistettua kananmunaa

1. Sulata pinaatti ja voi.
2. Vatkaa jogurtti, maito ja kanamunat sekaisin. Lisää voisula, pinaatti ja mausteet.
3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää muiden aineiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna se turvota hetken aikaa ennen paistamista.
4. Kuumenna pannulla voita. Annostele taikinaa pannulle ja paista lettuja, kunnes ne ovat saaneet kauniisti väriä. Tarjoile letut paistettujen kananmunien tai puolukkahillon kanssa.

Keittiössä soi: Handsome Ghost

1 kommentti:

  1. Kirjoitat loistavaa tekstiä! En yleensä ruokablogeilta odota kirjallista ilotulitusta, mutta täytyy myöntää, että yhdyssanavirheet ja kökkö teksti vievät ruokahalunkin nopeasti. Niitä ei tästä blogista löydy. Ja reseptitkin kuulostavat herkullisilta. Kiitos! :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa!