maanantai 8. lokakuuta 2012

:)-resepti

Kaverini suositteli minulle kerran musiikkia, jota kuunnellessa ei voi muuta kuin istua ja hymyillä.

Laitan hyvän kiertämään: ehdotan teille nyt herkkua, jota syödessä ei voi muuta kuin istua ja hymyillä.

En tiedä, onko donitseista edes tarpeen sanoa mitään. Kyllähän te tiedätte, millaisia ne ovat: aika övereitä ja siksi ihania.

Donitsitaikina on melko samanlainen kuin munkkitaikina, mutta ei aivan. Ei kuitenkaan hätää, vaikeampaa donitsien teko ei ole! Työvaiheita on monta, mutta ne ovat simppeleitä. Ja lopuksi saa vain istua ja hymyillä.

Donitsit
alkuperäinen ohje täältä
noin 25 pientä donitsia

reilu puolikas pussi kuivahiivaa
2 dl vettä tai maitoa
1,25 dl sokeria
1 tl suolaa
2 kananmunaa
75 g margariinia
4-6 dl vehnäjauhoja

öljyä uppopaistamiseen

1. Sekoita lämpimään nesteeseen hiiva, sokeri, suola ja kananmunat. Sekoita hyvin.
2. Lisää vähitellen jauhoja ja pehmeä margariini. Sekoita taikinaa samalla. Lisää jauhoja kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja siitä muodostuu kiinteä, kimmoisa pallo.
3. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
4. Kaada taikina jauhoitetulle alustalle ja kauli se reilun sentin paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla ympyröitä (itse käytin juomalasia, jonka halkaisija oli 7,5 cm) ja tee niihin reiät esimerkiksi pullonkorkilla tai omenaporalla. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
5. Kuumenna kattilassa öljy. Tarkista lämpötila laittamalla pala taikinaa tai leivänpala öljyyn. Jos pala nousee pintaan, on lämpötila riittävä.
6. Paista donitseja öljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Nosta talouspaperille kuivumaan.

Kinuskikuorrute
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria

mantelirouhetta

7. Laita kerma ja sokeri kattilaan. Anna kiehua rauhallisesti noin 20 minuuttia.
8. Kinuski on valmista, kun kinuskitipan tiputtaa vesilasiin eikä tippa hajoa. Anna kinuskin jäähtyä hetki.
9. Kasta hieman jäähtyneet donitsit kinuskiin tai levitä kuorrute veitsellä. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta.
























Keittiössä soi: Four Tet, Noah and the Whale

2 kommenttia:

  1. nam nam nam nam nam!!! olet muuten aikamoisia herkkuja taikonut tänne blogiin viime aikoina :)

    VastaaPoista
  2. Mikä oli se biisi jota ei voi vain kuin kuunnella ja hymyillä? mm donitseja!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa!