lauantai 21. syyskuuta 2013

Asiasanat: vohveli, superfood, Stockmann, lingvistiikka, hääperinteet


Cocovilta otettiin yhteyttä ja kysyttiin, haluaisinko kokeilla heidän tuotteitaan. No totta maar! Cocovin värikkäät pakkaukset ovat juuri niitä, joita käyn hipelöimässä Stokkan Herkussa. Samoilla retkillä käyn katselemassa kalliita hillopurkkeja, ihmettelemässä juustotiskin valikoimaa ja tervehtimässä lempikakkuani Sans Rivalia.

En varmasti ole reseptieni perusteella profiloitunut kovinkaan suureksi superfoodien suosijaksi. Perunalastubrowniet ja suklaa-baileys-pannukakut paljastavat ihmisestä jotain, mitä ei voi myöhemminkään sivuuttaa. Myönnänkin aivan avoimesti, että superfoodien maailma on minulle melko tuntematon. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettenkö mielelläni tutustuisi siihen! Ihan niin kuin olisin innoissani kvitteni-karambolahillosta ja uudenlaisista kierreviinereistä, olin innoissani lucuma-jauheesta, kookossokerista ja muista Cocovin lähettämistä tuotteista.

Ajattelin, että uusiin tuotteisiin olisi helpointa tutustua soveltamalla jotain tuttua reseptiä. Koska jaksan edelleen olla hepulissa uuden vohvelirautani takia, kokeilin, miten annetut ainekset toimivat vohvelitaikinassa. Vohveleiden kaveriksi tein kookoksisia, karamellisoituja pähkinöitä.

Siinä saattoi muuten juuri olla yksi suomen kielen kauneimmista lauseista. Vohvelit, kookos ja kaverit mainittu. Huh!

Haluaisin lopettaa tekstini äskeiseen lauseeseen. Sanon kuitenkin vielä, että nämä vohvelit olivat kieltämättä erilaisia, mutta myös sipsi- ja liköörimyönteisen minäni mielestä oikein kivan makuisia. Ja jos settiin kuuluu jotain uutta, jotain vanhaa, jotain sinistä ja jotain lahjoitettua, niin eikö sillä olekin aika hyvät edellytykset toimia?

Vegaanin kookosvohvelit
8-10 kpl

1 dl kookosjauhoja
2,5 dl täysjyvävehnäjauhoja / tavallisia vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 vaniljatangon siemenet
2 rkl kookossokeria
30 g kookosöljyä / vegaanista margariinia
1 tlk (400 g) kookosmaitoa

1. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
2. Sulata kookosöljy tai margariini ja lisää yhdessä kookosmaidon kanssa kuivien aineiden joukkoon. Jos kookosmaito on jähmettynyt, kuumenna sitä hieman. Sekoita, mutta älä liikaa.
3. Kuumenna vohvelirauta ja paista vohveleita, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Tarjoile heti.

Kookos-karamellipähkinät

2,5 dl pähkinöitä
0,75 dl vettä
0,75 dl kookossokeria
ripaus suolaa
2 rkl kookoshiutaleita

1. Laita sokeri, suola ja vesi pieneen kattilaan. Kuumenna.
2. Kun sokeri on liuennut veteen, lisää pähkinät.
3. Keitä seosta alhaisella lämmöllä niin kauan, että sokeriliemestä tulee paksua ja se tarttuu pähkinöihin. Tähän menee noin 15 minuuttia. Lisää kookoshiutaleet.
4. Kaada pähkinäseos pellille jäähtymään ja kovettumaan.


Keittiössä soi: The Tallest Man On Earth

Tämä kirjoitus on sponsoroitu.

1 kommentti:

Kommenttisi ilahduttaa!