tiistai 26. elokuuta 2014

Parasta juuri nyt


Reissussa olemisessa parasta oli se, ettei ollut omaa keittiötä. Sai syödä jokaisen aterian ja välipalan ulkona. Ihanaa!

Kotona olemisessa parasta on se, että on oma keittiö. Saa laittaa ja suunnitella jokaisen aterian ja välipalan itse. Ihanaa!

Vanhempien luona olemissa parasta on se, että täällä on iso keittiö, jossa voi laittaa ruokaa, jos sattuu huvittamaan. Viimeistään siivousvaiheessa yleensä huvittaa mennä katsomaan televisiota. Silti sotkut keittiössä jotenkin putsaantuvat. Ihmeellistä. Ja ihanaa!

Toki vanhempien luona kyläilyssä on myös muita hyviä puolia, kuten vanhemmat. Ja se, että kaapeissa on aina hyvin aineksia extempore-kokkailuja varten (tällä kertaa oli paljon melkein ylikypsiä avokadoja). Koemaistajia on aina paikalla. Nettikin on nopeampi.

Kyllä täällä on ruokabloggaaja-tyttären hyvä. Ainakin kunnes tyttären on parempi siirtyä taas omaan keittiöön.


Avokado-suklaamousse
Alkuperäinen resepti kirjasta, jota pläräsin Arlandan lentokentällä, mutta jonka nimen unohdin.
4:lle

100 g tummaa suklaata
2 rkl hunajaa
3 rkl kookosöljyä
4 kypsää avokadoa
2 rkl pikakahvijauhetta
ripaus suolaa

1. Sulata suklaa, hunaja ja kookosöljy kattilassa.
2. Pilko avokadojen hedelmäliha kulhoon.
3. Yhdistä avokadot ja suklaaseos. Vatkaa sähkövatkaimella tai käytä tehosekoitinta, kunnes seos on kuohkeaa.
4. Lisää pikakahvijauhe ja suola. Vatkaa vielä hetki.
5. Jaa mousse annosmaljoihin ja laita kylmään ainakin pariksi tunniksi.

Keittiössä soi: Le Futur Pompiste, Fanfario

2 kommenttia:

  1. Kääk, mitä tämä on - en ikinä himoitse suklaata, en varsinaisesti siitä kauheasti edes pidä...mutta näistä kuvista tuli aivan sietämätön suklaan himo! Ota se suurena kohteliaisuutena, sillä näin mulle käy todella harvoin.

    VastaaPoista
  2. Älä taistele vastaan, Sofia! Oli muuten sen verran herkkua!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa!