Eilinen pähkinälimppu oli jo ihan hyvä, ja ehkä jaan sen kanssanne pienen tuunailun jälkeen. Sillä aikaa saatte kuitenkin jotain parempaa, mutta yhtä vaivatonta kuin etsimäni leipä. Saatte reseptin, jonka ainoa haaste on unohtaminen. Näitä herkullisia, marinoituja ja uunissa paahtuneita tomaatteja voi nimittäin olla vaikea saada mielestä.
Laitoin tomaatit leivänpaiston jälkilämpöihin, sammutin uunin ja menin nukkumaan. Aamuun mennessä Valintatalon tarjoustomaatit olivat muuttuneet makeiksi ja pehmeiksi, ja saivat muuten vain kelvollisen leivän maistumaan ensiluokkaiselta. Uuni kannattaa siis napsauttaa päälle pelkkiä tomaattejakin varten.
Yön yli paahtuneet tomaatit
5 tomaattia/ rasiallinen kirsikkatomaatteja
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
0,5 tl sokeria
runsaasti oreganoa, basilikaa, mustapippuria, timjamia, muita haluamiasi mausteita
1. Leikkaa tomaatit lohkoiksi tai kirskikkatomaatit puoliksi.
2. Aseta tomaatit uuninkestävään vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele mausteet.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen, anna tomaattien paistua noin viitisen minuuttia ja sammuta uuni.
4. Jätä tomaatit uuniin yön yli tai päiväksi.
Nyt juuri on janssoninkiusaus uunissa, taidankin laittaa muutaman kirsikkatomaatin sinne yön ajaksi! Kiitos vinkistä! :)
VastaaPoistaTätä haluan. Mikään ei voi olla helpompaa kuin yön yli itsekseen kypsynyt ruoka.
VastaaPoistaOstan riisikakkuja ja paahdettuja tomaatteja päälle.
Hei, luuletko että nuo tomaatit säilyisivät jos laittaisin ne aurinkokuivattujen tomaattien öljyyn?
VastaaPoistaVarmasti jonkin aikaa ainakin! Kokeile ihmeessä!
Poista