maanantai 23. marraskuuta 2015

Kylmästä lämpimään | Maidoton ja munaton kardemumma-kookospannukakku


Tänään herätessäni maailma tuntui kylmältä. Ei siksi, että se oikeasti olikin - laskihan elohopea viikonlopun aikana Helsingissäkin ensimmäisiä kertoja pakkasen puolelle. Palelsi jotenkin ihan yleisellä tasolla. Ajattelin tulevaa viikkoa, eikä se suoraan sanoen tuntunut kovin kutsuvalta. Peiton alla oli vielä lämmin, mutta olo oli kolkko. Pakkanen saa sormet ja varpaat palelemaan, mutta sydäntä painoi toisenlainen kylmyys.

Siksi haluan tänään toivottaa teille kaikkea mahdollista lämpöistä. Halauksia, lapasia, lempeitä ajatuksia. Kuumaa kahvia, hyöryävää teetä, kenties jo glögiäkin. Laittakaa patterit kovemmalle ja uuni päälle, ystävälle viesti ja hartioille viltti. Kyllä hyvien asioiden johtama lämpö yltää jossain vaiheessa rintalastankin alle.


Maidoton ja munaton kardemumma-kookospannukakku

2 tlk kookosmaitoa
2 dl vettä
1 dl hunajaa
2 dl ohrajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kardemummaa
0,5 tl suolaa

2 rkl maidotonta margariinia

1. Kaada kookosmaidot kulhoon. Huuhtele tölkit 2 dl:llä vettä ja kaada myös huuhteluvesi kulhoon.
2. Sekoita kookosmaidon joukkoon muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Laita puhtaalle uunipellille margariinia ja pelti uuniin siksi aikaa, että margarini sulaa.
4. Kaada taikina pellille. Paista pannukakkua 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna pannukakun jäähtyä uunista ottamisen jälkeen hetken aikaa, jotta se jähmettyy kunnolla.

Keittiössä soi: Ryan Adams, Libby Kash

2 kommenttia:

  1. Ihana kirjoitus. Sopi mun päivään tosi hyvin ja antoi paremman mielen, siitä kiitos!

    Tuossa reseptissä mainitset, että kookosmaitotölkkien huuhteluvedet kaadetaan kanssa kulhoon. Paljonko sitä vettä laitetaan? Kaksi täyttä tölkkiäkö, vai vähemmän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Ihanaa, jos teksti helpotti sunkin oloa. Mun olo parani sen kirjoittamisesta. Ja sun kommentista. Lämmin kiitos siitä.

      Käytä huuhteluun reseptissä mainitut 2 dl vettä, se riittää. Jos kookosmaidot ovat kunnolla kovettuneet, niitä voi hieman vaikka mikrottaa kulhossa alkajaisiksi. Tai pitää avaamattomia tölkkejä kuuman veden alla.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa!