maanantai 20. elokuuta 2012

Muisto mazariineista


Kun olen keittiössä, ajattelen usein äitiäni. 

Tärkeimmät asiat, niin keittiössä kuin sen ulkopuolellakin, olen oppinut häneltä. Äiti ei opettanut ainoastaan leikkaamaan, keittämään tai vaivaamaan, vaan myös kokeilemaan, nautiskelemaan ja hulluttelemaan. Virheistä tai sotkusta ei valitettu, vaikka molempia riitti.

Kun äidilläni oli viime perjantaina syntymäpäivä, tein mazariineja vain voidakseni kunnolla ajatella häntä. Lauantaisiivouksen jälkeen kotona juotiin aina siivouskahvit, ja joskus syötiin vaaleanpunaisella sokerikuorrutteella päällystettyjä mazariineja. Paketissa oli neljä leivosta, joten viisihenkiselle perheelle paketteja piti ostaa kaksi. 

En muista äidin silti koskaan ottaneen itselleen toista.

Mazariinit
n. 10 kpl
 
250 g mantelimassaa 
125 g voita
2 kananmunaa
0,5 dl vehnäjauhoja/mantelijauhoja

muffinsivuokia tai pieniä leivosvuokia

Toskakuorrute:
75 g voita
75 g mantelilastuja/pähkinärouhetta
0,75 dl sokeria

1.Vaahdota pehmeä mantelimassa ja voi. 
2.Lisää kananmunat yksitellen, edelleen vatkaten. 
3.Kääntele joukkoon jauhot.
4. Paista mazariineja 200 asteessa 12-15 minuuttia.
5.Valmista sillä aikaa toskakuorrute. Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehahtaa. Ota mazariinit uunista, levitä niiden päälle kuoruute ja paista vielä hetki, kunnes pinta on kauniin värinen.

Mazariinit voi tarjota myös esimerkiksi vaniljakastikkeen ja marjojen kanssa.


Keittiössä soi: Cat Power, Norah Jones

1 kommentti:

  1. En ottanut kaupan mazariineja lisää, kun odotin näitä SUN omatekemiä. Varmasti oisin nauttinut kolmen satsissa, kuten kuvassa. Osoitit leipurin lahjoja jo laitoksella.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa!