torstai 20. syyskuuta 2012

Maistuis varmaan Gandhillekin

Tänään ollaan rauhan asialla, siskot ja veljet.

Ei voi nimittäin vihata mitään tai ketään, kun on lempeää chaita molemmissa käsissä: kupissa ja kakussa. Näitä leivoksia pitäisi ehkä tarjota eduskunnan kahvilassa. Tavallisen pullan kanssa saatetaan näet ajautua uhkaavaan ilman rusinoita vai rusinoiden kanssa -keskusteluun, ja tunnelma voi kiristyä kahvitauolla entisestään. Sen sijaan minun on vaikea nähdä Timoa tai Juttaa tai Jyrkiä riitelemässä chai-leivos kädessä. Eikö teistäkin?

Ja koska tässä ollaan niin sopuisalla tuulella, en halua hermostuttaa ketään kutsumalla näitä muffineiksi, kun ne eivät niitä ihan tarkalleen ole, tai myöskään vuokaleivoksiksi, koska se on toisten mielestä teennäinen sana (kyllä, olen huomannut joidenkin olevan kovin tarkkoja leivontatermeistä. Mutta tänään en tietenkään tuomitse siitäkään ketään). Joten syödään kaikki vaan leivoksia. Rakastetaan toisiamme ja naapurin mummoa ja mykkää bussikuskia. Vellotaan valkosuklaisessa, mausteisessa hurmoksessa ja katsotaan ehkä pätkä Amelieta. Ei toki ole pakko, jos ei pidä Ameliesta.

Hyvää torstaita, kaikki ihmiset. Rauhaa, rakkautta.

Ommmmm.



Valkosuklaiset chai-leivokset
alkuperäinen resepti raspberricupcakes.com
n. 16 kpl

225 g voita
100 g sokeria
100 g fariinisokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
1,5 tl kanelia
1,5 tl jauhettua inkivääriä
1 tl mustapippuria
1 tl jauhettua neilikkaa
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
(16 palaa valkosuklaata)

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat vatkaten.
2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
3. Annostele taikina muffinsivuokiin. Halutessasi aseta jokaisen leivoksen keskelle pala valkosuklaata ja peitä se taikinalla.
4. Paista leivoksia 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Kuorrute:
200 g valkosuklaata
1,5 dl kermaa
2 chai-teepussia tai 2 rkl irtoteetä
200 g rahkaa
1,5 rkl tomusokeria
(samoja mausteita kuin taikinassa)

5. Laita kerma paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna. Lisää tee ja anna kiehua miedolla lämmöllä pari minuuttia. Poista teepussit tai siivilöi kerma.
6. Lisää kermaan pieneksi pilkottu valkosuklaa ja anna sulaa.
7. Lisää tomusokeri.
8. Lisää jäähtyneeseen seokseen rahka ja halutessasi lisää mausteita. Levitä kuorrute leivoksille.

Keittiössä soi: Zee Avi

2 kommenttia:

  1. Kiitos herkutteluhetkestä...silmillä. namnam-terveisin mummi

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa herkulliselta ja näyttää kauniilta :) laitan reseptin korvan taakse!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa!